Автор: Сунчица Уневска Категорија: критика
„ПРОЕКТ ЖЛУСТ“ Е ПОДАРОК ЗА МАКЕДОНИЈА
Башар Калифе, француски перкусионист од либанско потекло

Периодика: Утрински весник Датум: 14.08.2006

Автор: Сунчица Уневска Категорија: критика
МОЌНА И ЛУЦИДНА „КАРМИНА БУРАНА“
отворање со свежина и исклучителна хармонија

Периодика: Утрински весник Датум: 23.06.2006

Автор: Сунчица Уневска Категорија: критика
ДАРИЈА АНДОВСКА ВО КОНКУРЕНЦИЈА ЗА НАГРАДАТА „БЕРЛИН ДЕНЕС“
Македонските проекти на претстојното 56. Берлинале "Контакт"

Периодика: Утрински весник Датум: 26.01.2006