Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ДОКАЗ ЗА ГОЛЕМИОТ ПОТЕНЦИЈАЛ
продолжија деновите на македонската музика

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 04.04.2015

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ПРИЈАТЕН КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА
кон концертот на македонската филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 19.02.2015

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ОГНЕНО СТРАСНА ИЗВЕДБА НА ЖАР ПТИЦА
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.10.2009

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ПРОШЕТКА НИЗ МУЗИЧКИТЕ ЕПОХИ СО ЈАСЕН УМЕТНИЧКИ ИЗРАЗ
КОНЦЕРТ НА СКОПСКИОТ ДУВАЧКИ КВИНТЕТ - КИЦ

Периодика: Дневник Датум: 17.12.2002

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
КАМЕРНАТА МУЗИКА НА 20 ВЕК НЕАТРАКТИВНА ЗА ПУБЛИКАТА
РЕЦИТАЛИ НА КОНЦЕРТ МАЈСТОРИТЕ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 01.10.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ПОПУЛАРИЗАЦИЈА НА НЕФОРМАЛНИТЕ МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ
КОНЦЕРТИ ВО МУЗЕЈОТ НА СКОПЈЕ И ВО КИЦ

Периодика: Дневник Датум: 30.01.2001

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
ДВИЖЕЧКА СИЛА
концерт по повод 50-годишниот јубилеј на сојузот на музичките уметници на македонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.10.1997

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
СТУДИОЗЕН ПРИСТАП
концерт на македонските музички уметници на „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.07.1997

Автор: Евушка Трпкова Елезовиќ Категорија: критика
ТОНСКА СЛИКА
по настапот на благоја ангеловски на труба и тодор светиев на пијано на скопско лето

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.07.1997

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
НЕВИДЕН ЕНТУЗИЈАЗАМ
„Охридско лето `96“

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 09.08.1996

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ПОЕТ НА ГИТАРАТА
„Охридско лето `96“

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 26.07.1996

Автор: Димче Николески Категорија: критика
УСПЕШНИ НАСТАПИ НА ДОМАШНИ ОРКЕСТРИ
кон концертите на македонскагта филхармонија (со моцартовиот реквием) и на камерниот оркестар на македонската радио телевизија (со солистот куфојанакис) на Охридско лето

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.07.1991