Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СО СТАРО ИМЕ ВО НОВИ ДОКАЖУВАЊА?
за концертитте на камерните ансамбли на МРТ и Македонската филхармонија

Периодика: Вечер Датум: 08.02.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СО ТОПЛИТЕ ОКЕАНСКИ ВЕТРОВИ
диригентот сајмон романос со македонската филхармонија и камерниот оркестар на мртв

Периодика: Вечер Датум: 12.03.1992

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ДОБРА ИЗВЕДБА

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.08.1990

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
НЕДОВОЛНА ПОДГОТОВКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.04.1983

Автор: Ристо Аврамовски Категорија: критика
ВО ЗНАКОТ НА ЕДЕН ГОЛЕМ УМЕТНИК

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.12.1973