Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ИНТЕРЕСЕН КОНЦЕРТ
залет на македонската филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 01.03.2007

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ТРЕПЕРЛИВИТЕ КРИЛЈА НА „ЖАР ПТИЦА“
за концертот на македонската филхармонија, диригент вјачеслав блинов, солист александар шандоров

Периодика: Вечер Датум: 31.03.1992