Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
СОВРЕМЕНО МУЗИЦИРАЊЕ НА ИЗРАЕЛСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА И ЗУБИН МЕХТА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.06.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ОРКЕСТАРОТ ОД ЗЕМЈАТА НА АЛЕКСАНДАР ВЕЛИКИ ЈА ДИГНА НА НОЗЕ ШВЕДСКАТА ПУБЛИКА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.07.2006

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
ПРЕТСТАВЕНО НАЈДОБРОТО ВО МАКЕДОНИЈА
на отворањето на деновите на македонската музика

Периодика: Дневник Датум: 01.04.2005

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ДОБЛЕСТИ НА ВОЗВИШЕНО МУЗИЦИРАЊЕ
КОН ГОСТУВАЊЕТО НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ВО КОЧАНИ, ВРАЊЕ И НИШ

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.10.2003

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ПУБЛИКАТА ВООДУШЕВЕНА
кон концертот на македонскат филхармонија на фестивалот „софиски музички недели 99“

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.06.1999

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕСООДВЕТНА ПРОГРАМСКА НАСОКА
за концертот на македонската филхармонија под диригентство на перо петровски, солисти. васил атанасов на обоа и едуард монтеро на пијано

Периодика: Вечер Датум: 16.11.1994

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
УШТЕ ЕДНА УБАВА ВЕЧЕР

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.12.1977

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
УБАВА БАРОКНА ВЕЧЕР

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.01.1977

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ГОСТУВАЊА НА СТРАНСКИ УМЕТНИЦИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.12.1962