Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ТРИУМФАЛНО СО БРАВУРОЗНИ КОМПОЗИЦИИ
кон концертот на стојан димов на кларинет, рита трпчева на пијано и лејла урманова на харфа

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.12.1997

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ЧУВСТВО НА УМЕШНОСТ
рецитал на љубиша кировски на виолина и маја шутевска кировска на пијано и калина мрмевска на пијано

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.07.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ТРИ РАСНИ КОНЦЕРТНИ СЕАНСИ
интерфест битола

Периодика: Вечер Датум: 13.10.1995

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
БЛЕСКАВИ ИНТЕРПРЕТАЦИИ
кон концертот на стојан димов „охридско лето 95“

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.08.1995

Автор: Викторија Коларовска-Гмирја Категорија: критика
УСПЕШНИ ГОСТУВАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.03.1992

Автор: Б.Ортаков Категорија: критика
ВОЗБУДЛИВИ ПОСВЕТУВАЊА
КОН НАСТАПИТЕ НА ДУОТО ХАЏИГЕОРГИЕВА-КОРОЉОВ И ЈАПОНСКИОТ ВИОЛОНЧЕЛИСТ МИНЕО ХАЈАШИ НА ОХРИДСКО ЛЕТО 88

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.07.1988

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
ЗАВИДНО МАЈСТОРСТВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.02.1984

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
МЕЃУ ОДМЕРЕНОСТА И МЛАДЕШКИОТ ШАРМ

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.01.1982

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СРЕДБА СО ДВАЈЦА КОНЦЕРТНИ ПРИЈАТЕЛИ

Периодика: Вечер Датум: 24.08.1981

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ТЕМПЕРАМЕНТНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.08.1980