Автор: Јулијана Жабева Папазова Категорија: критика
АПЛАУЗИ ЗА ЕМОТИВНАТА ИВЕДБА НА АНА КОНДРАТЕНКО
ОТВОРЕНИ ЕСЕНСКИТЕ МУЗИЧКИ СВЕЧЕНОСТИ

Периодика: Дневник Датум: 08.11.2008

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ПРЕЦИЗНО КАКО ЧАСОВНИК
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА, СОЛИСТ АНА КОНДРАТЕНКО

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.11.2008

Автор: Г.Е. Категорија: критика
ВИСОК КВАЛИТЕТ ВО ХОРСКОТО МУЗИЦИРАЊЕ НА ФЕСТИВАЛОТ ТЕХО
заврши 18 - от по ред хорски фестивал ТЕХО

Периодика: Утрински весник Датум: 18.06.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
СПОНТАНОСТ, СЕНЗИБИЛИТЕТ, ЕМОТИВНОСТ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.04.2005

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ИСКЛУЧИТЕЛНО И РЕТКО ДОЖИВУВАЊЕ
Кон свеченото отворање на 29. "Денови на македонската музика"

Периодика: Утрински весник Датум: 01.04.2005

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ДОЛГИ И ПОУЧНИ ДИСКУСИИ ЗА МУЗИЧКОТО МИНАТО И СЕГАШНОСТ
29. издание на "Струшка музичка есен"

Периодика: Утрински весник Датум: 23.09.2003

Автор: Теодора Хаџи Шуме Категорија: критика
БРИЛИЈАНТЕН ЗАВРШЕТОК НА ГОЛЕМАТА МАНИФЕСТАЦИЈА
ПО ЗАВРШУВАЊЕТО НА "ОХРИДСКО ЛЕТО"

Периодика: Утрински весник Датум: 10.09.2003

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ДОПАДЛИВИ ИЗВЕДБИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.08.1988

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ТРЕНД ЗА ПРИЗЕМЈУВАЊЕ
ПО ГОДИНАШНАВА ТРИБИНА НА ЈУГОСЛОВЕНСКОТО МУЗИЧКО ТВОРЕШТВО ВО ОПАТИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.11.1987

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ТРИ РАЗЛИЧНИ ВРЕДНОСТИ

Периодика: Вечер Датум: 21.11.1985

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СИВО … НЕИНТЕРЕСНО …

Периодика: Вечер Датум: 30.07.1985

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПОТРЕБЕН ЕКСПЕРИМЕНТ

Периодика: Вечер Датум: 03.10.1984

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОНСТАНТЕН РАСТЕЖ

Периодика: Вечер Датум: 05.10.1983

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
НЕЗАБОРАВЕН НАСТАП СО ОРГУЛИ НА ДОКУЗОВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.11.1980