Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
СЕКОЈ ДЕН СЕ СВИРИ ДЕЛО ОД ДОМАШЕН КОМПОЗИТОР
ИЗНЕНАДУВАЧКА ШЕСТЅМЕСЕЧНА СТАТИСТИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.06.2009

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
СЦЕНА-МУЗИКА
Македонска филхармонија, дела на Стојан Стојков, Гоце Коларовски и Сони Петровски; диригент Борјан Цанев; отворање на Деновите на македонската музика - 2009

Периодика: Вест Датум: 23.03.2009

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ПАМЕТНА МУЗИЧКА ИГРА СО ХОРОСКОПСКИТЕ ЗНАЦИ
ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.03.2009

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
„ЗОДИЈАК“ НА СОНИ ПЕТРОВСКИ ЈА ВООДУШЕВИ ПУБЛИКАТА
отворање на „Денови на македонска музика“

Периодика: Утрински весник Датум: 21.03.2009

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
СОВРЕМЕНАТА КЛАСИЧНА МУЗИКА НЕ Е МАСОВНА КУЛТУРА
Марко Коловски, претседател на СОКОМ за „Денови на македонска музика“

Периодика: Утрински весник Датум: 05.03.2009

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
КОМПОЗИТОРИТЕ ТВОРАТ, НО НИКОЈ НЕ ГИ ЕСАПИ
СОКОМ реагира

Периодика: Утрински весник Датум: 20.09.2008

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
МУЗИЧКИОТ ФОЛКЛОР ЛЕСНО МОЖЕ ДА СЕ НАГРДИ
Несоодветен третман на традиционалното културно наследство

Периодика: Утрински весник Датум: 30.06.2008

Автор: Време Категорија: критика
УКИНУВАЊЕТО НА МУЗИЧКАТА ПРОДУКЦИЈА НА МРТ Е ОПАСЕН ПОТЕГ
РЕАКЦИЈА НА МУЗИЧКИТЕ УМЕТНИЦИ

Периодика: Време Датум: 17.09.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
СО ВЕЧЕРТА НА КАМЕРНА МУЗИКА СЕ ПРОСЛАВИ 60-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ НА СОКОМ
ГОДИШНИНИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.07.2007

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ВПЕЧАТЛИВ КОНЦЕРТ СО МАКЕДОНСКИ КОМПОЗИТОРИ И ИЗВЕДУВАЧИ
СОКОМ со концерт ја прослави 60-годишнината од постоењето

Периодика: Утрински весник Датум: 17.07.2007

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ДВЕСТЕ ЕВРА ЗА СИМФОНИЈА!
(ДЕ)СТИМУЛАЦИЈА НА СОВРЕМЕНАТА МУЗИКА

Периодика: Време Датум: 22.01.2007

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ПРИКАЗНАТА НА „ТАНЕЦ“ КАКО БРОДВЕЈСКИ МЈУЗИКЛ
„ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИКА“

Периодика: Време Датум: 23.03.2006

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ЗБИЕНА И КВАЛИТЕТНА ПРОГРАМА
Богат концертен Живот со 'Денови на македонската музика"

Периодика: Утрински весник Датум: 07.04.2005

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
И ДЕНОВИТЕ НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИКА КОНЦЕРТИТЕ МОЖЕ ДА СЕ НАСТАН
За концертот на Македоинската филхармонија со солистите Симон Трпчески, Весна Гиновска - Илкова, Игор и Ана Дурловски и Тиоше Проевски

Периодика: Вест Датум: 05.04.2005