Автор: Владо Чучков Категорија: критика
РАЗНОВИДНИ ВОЗБУДЛИВОСТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.04.1966

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЧУДЕСНИОТ ФИГАРО НА НИКОЛА ХЕРЛЕА

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.09.1961

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ШТРАУСОВАТА ОПЕРЕТА “ЛИЛЈАКОТ” НА СКОПСКАТА СЦЕНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.01.1957

Автор: Тихомир Титизов Категорија: критика
„ОХРИДСКА ЛЕГЕНДА“

Периодика: Разгледи Датум: 03.06.1956

Автор: Кирил Македонски Категорија: критика
РИГОЛЕТО – ТРЕТА ПРЕМИЕРА НА СКОПСКАТА ОПЕРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.01.1953