Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
КОНЦЕРТ СО УРАМНОТЕЖЕНА ЕКСПРЕСИВНОСТ
ОХРИДСКО ЛЕТО 2007

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.07.2007

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ПРАЗНИК НА ИГРАТА
отворен Меѓународниот "Танц Фестивал",

Периодика: Утрински весник Датум: 26.04.2005

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ВДАХНОВЕНА ВИЗУЕЛИЗАЦИЈА
балет - кон „јунакот на судбината“

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.07.1998

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ДЕФИЛЕ НА МЛАДОСТА И ЕНТУЗИЈАЗМОТ
кон годишниот концерт на балетското училиште „илија николовски луј“

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.04.1998