Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ОДМЕРЕН И СЕНТИМЕНТАЛЕН ВИРТУОЗ
Кон концертите на Стефан Миленковиќ во Скопје

Периодика: Вест Датум: 02.02.2009

Автор: Јулијана Жабева Папазова Категорија: критика
БОГАТО ОФОРМУВАЊЕ НА МУЗИКАТА НА МЕНДЕЛСОН
МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ВО ЧЕСТ НА ГОДИШНИНАТА НА ГОЛЕМИОТ КОМПОЗИТОР

Периодика: Дневник Датум: 31.01.2009

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ВО БРЗИНАТА СЕ ЗАГУБИ ДЕЛ ОД СУШТИНАТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.01.2009

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ДВА РАЗЛИЧНИ СВЕТА
За концертот на Македонската филхармонија со солистот Стефан Миленковиќ, виолина(САД

Периодика: Вест Датум: 02.12.2003

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
МИЛЕНКОВИЌ: СРЕЌНИ СМЕ ШТО ПОВТОРНО НАСТАПУВАМЕ ВО МАКЕДОНИЈА
Реномираниот белградски виолинист Стефан Миленковиќ,

Периодика: Утрински весник Датум: 25.11.2003

Автор: Теодора Хаџи Шуме Категорија: критика
ТРИО СО НАГЛАСЕНИ СОЛИСТИЧКИ ДЕМОНСТРАЦИИ
Кон концертот на триото ,,Коринтски", САД,

Периодика: Утрински весник Датум: 26.08.2003

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ВОНСЕРИСКА МУЗИЧКА ГАЛАКСИЈА
Интерфест 2001

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.10.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
БРИЛИЈАНТНА ВИРТУОЗНОСТ НА ЧУДЕСНИОТ УМЕТНИК
КОНЦЕРТ НА СТЕФАН МИЛЕНКОВИЌ - КИЦ

Периодика: Дневник Датум: 09.10.2001

Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
СЕНТИМЕНТАЛЕН ВИРТУОЗ
За концертот на виолинистот Стефан Миленковиќ

Периодика: Вест Датум: 03.10.2001

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВИРТУОЗНА ИЗВЕДБА

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.11.1992

Автор: Љ. Кочковски Категорија: критика
СТЕФАН МИЛЕНКОВИЌ ОДУШЕВИ

Периодика: Вечер Датум: 13.08.1991

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ТЕХНИЧКА СУПЕРИОРНОСТ.
кон рециталот на стефан милековиќ - виолина во пијано придружба на лидија кајнацо

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.04.1991

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
РЕТКО ЗАДОВОЛСТВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.07.1990

Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
ЗРЕЛА МЛАДОСТ
КОН НАСТАПИТЕ НА СТЕФАН МИЛЕНКОВИЌ, ВИОЛИНА ОД БЕЛГРАД И ЕЛЕНА МИСИРКОВА ПИЈАНО ОД СКОПЈЕ НА ОХРИДСКО ЛЕТО 89

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.08.1989