Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
МАГИЈА ЈА ЗАПОСЕДНА СЦЕНАТА НА МОБ
ВОЛШЕБНАТА ФЛЕЈТА“, МАКЕДОНСКА ОПЕРА v1 БАЛЕТ

Периодика: Дневник Датум: 27.02.2006

Автор: Јордан Јовев Категорија: критика
ЈА ПОЧУВСТУВАВМЕ МАГИЈАТА НА МОЦАРТОВАТА МУЗИКА
Кон премиерата на операта 'Волшебната флејта" од В.А.Моцарт

Периодика: Утрински весник Датум: 23.02.2006

Автор: Лилјана Митевска Категорија: критика
ВОЛШЕБНА НОЌ НА АНА ДУРЛОВСКА

Периодика: Утрински весник Датум: 20.02.2006