Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
РОМАНТИЧЕН НЕМИР

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.10.1990

Автор: Димче Николески Категорија: критика
ВИСОК РЕПРОДУКТИВЕН ДОСТРЕЛ
Настап на Македонската филхармонија под диригентство на Станко Шепиќ

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 30.01.1986

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ГЕРШВИНОВА СИМФОНИСКА ВЕЧЕР

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.07.1981

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
СЕКОЈА ИЗВЕДБА ДОЖИВУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.12.1980