Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
„ДОН КАРЛОС“ СО СОФИСКИ СОЛИСТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.05.1975

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ЉУБЉАНСКА БАТЕРФЛАЈ

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.05.1975

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ХЕТЕРОГЕНА „ТРАВИЈАТА“

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.05.1975

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
НА ОЧЕКУВАНОТО НИВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.11.1974

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ДОЖИВЕАНА СРЕДБА СО ВЕРДИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.05.1974

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ИНТЕРЕСНО И КОРЕКТНО

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.05.1974

Автор: Димитрија Бужаровски Категорија: критика
ПРИЈАТНО ДОЖИВУВАЊЕ

Периодика: Вечер Датум: 04.05.1973

Автор: Гордана Бачоска Категорија: критика
СРЕДБА СО ОБЛАГОРОДЕН СОПРАН

Периодика: Вечер Датум: 27.10.1972

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НА РАБОТ НА УСПЕХОТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.02.1971

Автор: Н.Н. Категорија: Осврт
ПОФАЛНИ КРИТИКИ ВО РОМАНСКИОТ ПЕЧАТ

Периодика: Вечер Датум: 22.04.1969

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВЕРОДОСТОЈНА И КОМПАКТНА ПРЕТСТАВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.03.1969

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
„ТОСКА“ СО ГОСТИ ОД БАЉШОЈ ТЕАТАР

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.02.1968

Автор: ДВЕ ПРЕТСТАВИ – ДВЕ ПРЕМИЕРИ Категорија: критика
ДВЕ ПРЕТСТАВИ – ДВЕ ПРЕМИЕРИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.06.1965

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ОПЕРАТА „ДОН КАРЛОС“

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.04.1963