Автор: Сотир Голабовски Категорија: есеј
НОВИОТ МУЗИЧКИ ЈАЗИК КАЈ НАС

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.08.1969

Автор: Тихо Титизов Категорија: критика
ИГРАЧКИ ВИРТУОЗИТЕТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.08.1968

Автор: Тихо Титизов Категорија: критика
КАРАКТЕРИСТИЧНИ БЕЛЕЗИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.08.1968

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: критика
ВО ЕСТРАДЕН СТИЛ

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.07.1965

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА ФИЛХАРМОНИЈАТА НА СРМ

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.07.1965

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: критика
ЗАДОВОЛНИ – НЕЗАДОВОЛНИ: КОНЦЕРТ НА ГРУПА ПЕАЧИ НА ЗАБАВНИ МЕЛОДИИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.07.1965