Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
РЕЦИТАЛ СО ВИСОКИ АМБИЦИИ НА МЛАДИОТ ПИЈАНИСТ ЕМИЛ РИБАРСКИ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.03.2008

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МЛАДОСТА КАКО КОМПЛИМЕНТ И ПРИВИЛЕГИЈА
КОН КОНЦЕРТОТ НА ЈЕТА СТАРОВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.07.2004

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ПОПУЛАРИЗАЦИЈА НА НЕФОРМАЛНИТЕ МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ
КОНЦЕРТИ ВО МУЗЕЈОТ НА СКОПЈЕ И ВО КИЦ

Периодика: Дневник Датум: 30.01.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ПОТВРДА ЗА ИЗВОНРЕДНАТА ПЕРСПЕКТИВА НА ИЗВЕДУВАЧОТ
матурски концерт на никола атанасов

Периодика: Дневник Датум: 05.06.2000

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ДЛАБИНСКИ ДОЖИВЕАН ИЗРАЗ
кон концертот на пијанистот тодор светиевпо повод 25 годишниот јубилеј

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.04.1999

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
СПЕЦИФИЧЕН НАЧИН
по настапот на григори жислин на отворањето на „интерфест“

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.10.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИЗВЕДУВАЧКА УПОРНОСТ
за четирите концертни вечери на манифестаццијата „денови на македонската музика“

Периодика: Вечер Датум: 30.03.1994

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ВИСОК ИЗВЕДУВАЧКИ ДОСТРЕЛ
КОН КОНЦЕРТОТ НА ВИОЛИНИСТОТ БЛАГОЈА ДИМЧЕВКСИ И ПИЈАНИСТКАТА ИВЕТА ДИМЧЕВСКА ВО ЦРКВАТА СВЕТА СОФИЈА НА ГОДИНАШНОВО ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.08.1990

Автор: В. Чучков Категорија: критика
НЕДОВОЛНА СУПТИЛНОСТ
ЗА КОНЦЕРТОТ НА ГОРДАНА ЈОСИФОВА, ОБОА ВО САЛОНОТ 19,19

Периодика: Вечер Датум: 25.04.1990

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
УСПЕШНИ ПРЕЗЕНТАЦИИ
НАСТАП НА МЛАДИ УМЕТНИЦИ НА СКОПСКОТО ЛЕТО 89

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.07.1989

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
КРЕАТИВЕН ПОТТИК
РЕЦИТАЛ НА ПИЈАНИСТОТ ТОДОР СВЕТИЕВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.11.1987

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
АНГАЖИРАНА ПОЗИЦИЈА
ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКА МУЗИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.10.1987

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СТРАСТВЕНО…АНГАЖИРАНО…СВОЕГЛАВО
ЗА СОЛИСТИЧКИОТ КОНЦЕРТ НА ПИЈАНИСТКАТА БИЛЈАНА КОНЕСКА

Периодика: Вечер Датум: 16.02.1987

Автор: Снежана Пановска Категорија: критика
КАКО ДЕЛ ОД СЕБЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.08.1985