Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
СУПТИЛНО КАМЕРНО ДУО
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАРИНА ТАРАСОВА И БОРИС КРАЉЕВИЌ

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.10.2005

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
АПЛАУЗИ ЗА МЛАДИТЕ И НАДАРЕНИ ИНСТРУМЕНТАЛИСТИ
ИНТЕРФЕСТ 2004

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.10.2004

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
МАЈСТОР НА ДЕТАЛОТ
кон концертот на минчо минчев - виолина , „охридско лето 99“

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.08.1999

Автор: Викторија Коларовска-Гмирја Категорија: критика
УСПЕШНИ ГОСТУВАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.03.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЗВУЦИ ОД РОДНОКРАЈНОСТА
за јубилејниот концерт на композиторот стојан стојков

Периодика: Вечер Датум: 30.12.1991

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ПРИЈАТНА МУЗИЧКА ВЕЧЕР

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.07.1990

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ТОНСКА УБАВИНА
НАСТАП НА ОБОИСТКАТА ГОРДАНА ЈОСИФОВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.06.1989

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДВА РЕЦИТАЛА – ДВЕ НИВОА

Периодика: Вечер Датум: 01.04.1985

Автор: Ратка Димитрова Категорија: есеј
ВРВНО МАЈСТОРСТВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.08.1983

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
МАКОТРПЕН ТРУД-ВРЕДЕН ЗА ПОЧИТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.03.1974

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ГОСТУВАЊА НА СТРАНСКИ УМЕТНИЦИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.12.1962