Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
РЕЦИТАЛ СО ВИСОКИ АМБИЦИИ НА МЛАДИОТ ПИЈАНИСТ ЕМИЛ РИБАРСКИ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.03.2008

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
КОНЦЕРТ СО УРАМНОТЕЖЕНА ЕКСПРЕСИВНОСТ
ОХРИДСКО ЛЕТО 2007

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.07.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
СО ВЕЧЕРТА НА КАМЕРНА МУЗИКА СЕ ПРОСЛАВИ 60-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ НА СОКОМ
ГОДИШНИНИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.07.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ФЕНОМЕНАЛНО МУЗИЦИРАЊЕ НА КЛАРИНЕТИСТКАТА ШАРОН КАМ
ОХРИДСКО ЛЕТО 2007

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.07.2007

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ПИСАРЕНКО-ПИЈАНИСТ СО ВУЛКАНСКИ ТАЛЕНТ
Кон концертот на Виталиј Писаренко, пијано, Русија, на Интерфест 2006

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.10.2006

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
СУПТИЛНО КАМЕРНО ДУО
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАРИНА ТАРАСОВА И БОРИС КРАЉЕВИЌ

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.10.2005

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МЛАДОСТА КАКО КОМПЛИМЕНТ И ПРИВИЛЕГИЈА
КОН КОНЦЕРТОТ НА ЈЕТА СТАРОВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.07.2004

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ЅВЕЗДЕНИ МИГОВИ НА ВИОЛОНЧЕЛОТО
ОХРИДСКО ЛЕТО 2004

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.07.2004

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ЈАСНА УМЕТНИЧКА КОМУНИКАЦИЈА НО ПРИСТАПОТ Е РАЗЛИЧЕН
КОНЦЕРТ НА ИЛИЈА ЗИМБО, ФЛЕЈТА, И САРА ПРОЈКОВСКА-НИКОЛОВСКА - КИЦ

Периодика: Дневник Датум: 04.03.2003

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
МАЈСТОРИ ЗА МУЗИЧКА СВЕЧЕНОСТ
КОНЦЕРТ НА ДУОТО ПЕЈСАХОВИ ВО САЛОН 19.19

Периодика: Дневник Датум: 21.11.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
КАМЕРНАТА МУЗИКА НА 20 ВЕК НЕАТРАКТИВНА ЗА ПУБЛИКАТА
РЕЦИТАЛИ НА КОНЦЕРТ МАЈСТОРИТЕ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 01.10.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
АТРАКТИВЕН ИЗЛЕЗ ОД КЛАСИЧНАТА ШЕМА
КОНЦЕРТ НА ДУОТО „ИНФИНИТИ“

Периодика: Дневник Датум: 17.09.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ПОПУЛАРИЗАЦИЈА НА НЕФОРМАЛНИТЕ МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ
КОНЦЕРТИ ВО МУЗЕЈОТ НА СКОПЈЕ И ВО КИЦ

Периодика: Дневник Датум: 30.01.2001

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
НЕЗАБОРАВНИ ДОЖИВУВАЊА ЗА МНОГУБРОЈНАТА ПУБЛИКА
„интерфест„ битола

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.10.2000