Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
СТУДИОЗЕН ПРИСТАП
концерт на македонските музички уметници на „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.07.1997

Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
ИНДИВИДУАЛНИ ДОСТРЕЛИ
КОН ПОДИУМОТ НА МЛАДИ НА ОХРИДСКО ЛЕТО 90

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.07.1990

Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
ЗРЕЛА МЛАДОСТ
КОН НАСТАПИТЕ НА СТЕФАН МИЛЕНКОВИЌ, ВИОЛИНА ОД БЕЛГРАД И ЕЛЕНА МИСИРКОВА ПИЈАНО ОД СКОПЈЕ НА ОХРИДСКО ЛЕТО 89

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.08.1989

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ВОЗБУДЛИВИ ДЕТАЛИ
НАСТАП НА СОВЕТСКИОТ ПИЈАНИСТ ЛЕВ ВЛАСЕНКО

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.11.1988

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СТРАСТВЕНО…АНГАЖИРАНО…СВОЕГЛАВО
ЗА СОЛИСТИЧКИОТ КОНЦЕРТ НА ПИЈАНИСТКАТА БИЛЈАНА КОНЕСКА

Периодика: Вечер Датум: 16.02.1987

Автор: Горјан Коруновски Категорија: критика
ЧУВСТВО ЗА РИТАМ

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.08.1986

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
КРЕАТИВЕН МУЗИЧКИ ГОВОР

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.12.1983

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
МЕЃУ НИВОТО И ОЧЕКУВАЊАТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.07.1982

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
УВЕРЛИВИ ЗНАЦИ НА УМЕТНИЧКО ЗРЕЕЊЕ
за солистичките настапи на пијанистот игор чавдарски и на гитаристот воислав ивановиќ на скопските музички подиуми

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.02.1981

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ВИОЛИНСКАТА РЕПРОДУКЦИЈА-ВО ЦЕНТАРОТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.05.1976

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
БОИ И ЕМОЦИИ. КОНЦЕРТ НА РУДОЛФ КЕРЕР. ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.07.1972

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПИЈАНИСТИЧКА СЕАНСА НА СВЈАТОСЛАВ РИХТЕР

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.09.1965