Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ТАНДЕМ ОД МУЗИЧКИТЕ СОНИШТА
КОНЦЕРТ НА ФРАНЦУСКИТЕ МУЗИЧАРИ ФИЛИПС И ДЕЗЕР ВО ОХРИД

Периодика: Дневник Датум: 21.07.1999

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
СОЛИДНИ ИЗВЕДБИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.08.1993

Автор: Димче Николески Категорија: критика
ВО ЗНАКОТ НА СОЛИСТИЧКИТЕ РЕЦИТАЛИ
кон рециталот на михаил хомицер и кон настапите на младите уметници

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.07.1991

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
РЕДОК НАСТАН
за концертот „музика за контрабас“ во уметничката галерија „скопје“

Периодика: Вечер Датум: 17.05.1991

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
БЛЕСКАВ ВИОЛИНИСТИЧКИ ЗАМАВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.08.1983

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
СОДРЖАЈНА КОНЦЕРТНА СЕДМИЦА

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.03.1980

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ТЕМПЕРАМЕНТНА ИЗВЕДБА

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.03.1980

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ПРИЈАТНА КОНЦЕРТНА АТМОСФЕРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.10.1979

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ВИСОКО НИВО НА КАМЕРНО МУЗИЦИРАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.07.1978

Автор: Ана Котевска Категорија: Осврт
ПОТРЕБА НА НАШАТА МУЗИЧКА СРЕДИНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.06.1972