Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МЛАДОСТА КАКО КОМПЛИМЕНТ И ПРИВИЛЕГИЈА
КОН КОНЦЕРТОТ НА ЈЕТА СТАРОВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.07.2004

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ПИЈАНИСТКА СО СОВРШЕНА ТЕХНИЧКА И ВОСХИТУВАЧКА МЕМОРИЈА
ИНТЕРФЕСТ 2003

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.10.2003

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ВО СКОПЈЕ СВИРЕШЕ ВЕНГЕРОВ
кон концертот на рускиот виолинист максим венгеров

Периодика: Вечер Датум: 30.08.2000

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
POST FESTUM
„Охридско лето 2000“

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 28.08.2000

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ВЕЛИЧЕСТВЕНО
„охридско лето 98“ - концерти

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.08.1998

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ПРЕФИНЕТА СИМБИОЗА
„Охридско лето `96“

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 07.08.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВИЗА ЗА УСПЕШНА КАРИЕРА

Периодика: Вечер Датум: 26.06.1991

Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
ИНДИВИДУАЛНИ ДОСТРЕЛИ
КОН ПОДИУМОТ НА МЛАДИ НА ОХРИДСКО ЛЕТО 90

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.07.1990

Автор: Горјан Коруновски Категорија: критика
ПАТ НИЗ МУЗИКАТА
КОН НАСТАПОТ НА ПИЈАНИСТКАТА МАРИЈА СТРЕЗОВА ВО КОНЦЕРТНИОТ САЛОН НА ФАКУЛТЕТОТ ЗА МУЗИЧКА УМЕТНОСТ ВО СКОПЈЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.04.1986

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
БЛЕСКАВИ УМЕТНИЧКИ ПЕРСПЕКТИВИ
ЗА КОНЦЕРТОТ НА МАРИЈА СТРЕЗОВА, ПИЈАНО

Периодика: Вечер Датум: 10.04.1986

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
КРЕАТИВЕН МУЗИЧКИ ГОВОР

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.12.1983

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
БЛЕСКАВ ВИОЛИНИСТИЧКИ ЗАМАВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.08.1983

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
РЕТКО МУЗИЧКО ДОЖИВУВАЊЕ

Периодика: Вечер Датум: 25.08.1981

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ДВА КОНЦЕРТА СО ГУДАЧИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.06.1981