Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ВЕЛИЧЕСТВЕНО
„охридско лето 98“ - концерти

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.08.1998

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПРЕТЕШКА ПРОГРАМА
за концертот на марина чадо -виолина и маја кастратовиќ - пијано, од скопје, одржан во даут пашин амам

Периодика: Вечер Датум: 30.07.1991

Автор: В. Чучков Категорија: критика
СКРОМНИ И БЛЕДИ ИЗВЕДБИ
ЗА КОНЦЕРТОТ НА МЕЛБУРШКОТО ДУО ВО СОСТАВ АНДРЕ ХЕЏЕС ВИОЛИНА И ДОНАЛД ТОРНТОН ПИЈАНО ОД АВСТРАЛИЈА

Периодика: Вечер Датум: 25.07.1986

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ШУБЕРТОВА ВЕЧЕР

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.11.1978

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
УБАВО НИВО НА ПРОФЕСИОНАЛИЗАМ

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.02.1975

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
ПОД СВОЕТО НИВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.02.1974