Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ВИРТУОЗНО И ЗАБАВНО
по концертите на џулијан рахлин на виолина и дуото јанкел, охридско лето

Периодика: Утрински весник Датум: 27.07.1999

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
СТИЛСКО ИСТРАЖУВАЊЕ И НОВИ БОИ
по концертите на александар шило и пјер лоран бу шарла

Периодика: Утрински весник Датум: 23.07.1999

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
БУРНИ АПЛАУЗИ
за концертот на марко јосифовски во пијано соработка на јован каровски

Периодика: Вечер Датум: 24.07.1992

Автор: Димче Николески Категорија: критика
ВО ЗНАКОТ НА СОЛИСТИЧКИТЕ РЕЦИТАЛИ
кон рециталот на михаил хомицер и кон настапите на младите уметници

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.07.1991

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПРЕТЕШКА ПРОГРАМА
за концертот на марина чадо -виолина и маја кастратовиќ - пијано, од скопје, одржан во даут пашин амам

Периодика: Вечер Датум: 30.07.1991

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
КРЕАТИВНА МУЗИКАЛНОСТ
КОН ВЕЧЕРТА НАРЕЧЕНА МУЗИКА ЗА КОНТРАБАС

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.05.1991

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
КРЕАТИВНА СЛОБОДА

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.04.1990

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВИСТИНСКА УМЕТНИЧКА СЕАНСА
ЗА КОНЦЕРТОТ НА АМЕРИКАНСКОТО ДУО ВО УМЕТНИЧКАТА ГАЛЕРИЈА

Периодика: Вечер Датум: 06.10.1989

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
УСПЕШНИ ПРЕЗЕНТАЦИИ
НАСТАП НА МЛАДИ УМЕТНИЦИ НА СКОПСКОТО ЛЕТО 89

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.07.1989

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ВО ЕДЕН ЗДИВ
ПИЈАНО РЕЦИТАЛ НА ИВАН МЕЛЕШ ВО САЛОН 19.19

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.12.1988

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОНСТАНТЕН РАСТЕЖ

Периодика: Вечер Датум: 05.10.1983

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
СОДРЖАЈНА КОНЦЕРТНА СЕДМИЦА

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.03.1980

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ПРЕТЕЖНО СО МЛАДИ СОЛИСТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.03.1979

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
НЕИЗЕДНАЧЕНОСТ ВО ИЗВЕДБАТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.10.1974