Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
КОНЦЕРТ СО УРАМНОТЕЖЕНА ЕКСПРЕСИВНОСТ
ОХРИДСКО ЛЕТО 2007

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.07.2007

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
ВОЗБУДУВАЊА И РАДОСТ
КОН НАСТАПИТЕ НА АНТОН БЕРОВСКИ И АНИТА ТАРТАРИ; ПЕР СКЕРЛИНГ; БИЛЈАНА ЈОВАНОВСКА - ИНТЕРФЕСТ 94

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.11.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
УСПЕШНИ КОНЦЕРТНИ СЕАНСИ
за финиш концертите на интерфест 94

Периодика: Вечер Датум: 21.10.1994

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ИНТЕРПРЕТАТИВНА КОНДИЦИЈА
КОН РЕЦИТАЛОТ НА МИХАИЛ ХОМИЦЕЈ, ВИОЛОНЧЕЛО, ОХРИДСКО ЛЕТО 94

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.07.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЗГУСНАТИ КАЖУВАЊА
за концертите на Македонската филхармонија, диригент В. Блинов, виолинистите: Л. Пејсахов и Ј. Колунџија

Периодика: Вечер Датум: 08.12.1993

Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
КАМЕРНО МУЗИЦИРАЊЕ-ШТО И ДО КАДЕ
КОН НАСТАПОТ НА КАМЕРНОТО ДУО: ВАЛТЕР ДЕШПАЉ-ВИОЛОНЧЕЛО И ИШТВАН РЕМЕР-ГИТАРА ОД ЗАГРЕБ НА ОХРИДСКО ЛЕТО 89

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.08.1989

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ВИРТУОЗЕН КРАЈ
ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.08.1988

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
МУЗИЧКИ ПОРАКИ
РЕЦИТАЛ НА ЉУБОМИР МИХАИЛОВИЌ ВИОЛИНА И ТАТЈАНА ШУРЕВ ПИЈАНО

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.02.1988

Автор: Горјан Коруновски Категорија: критика
НЕЗАБОРАВНА СРЕДБА

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.08.1986

Автор: Горјан Коруновски Категорија: критика
СКРОМНИ МУЗИЧКИ ВЕЧЕРИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.08.1986

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОНЦЕРТЕН ЧЕКОР НАПРЕД
ЗА КОНЦЕРТОТ НА ВИОЛИНИСТОТ БЛАГОЈА И ПИЈАНИСТКАТА ИВЕТА ДИМЧЕВСКИ

Периодика: Вечер Датум: 29.07.1986

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИСКЛУЧИТЕЛЕН КОНЦЕРТ
ЗА РЕЦИТАЛОТ НА КОНТРАБАСИСТОТ ВЕЛКО ТОДЕВСКИ, ПИЈАНО ПРИДРУЖБА ТОДОР СВЕТИЕВ

Периодика: Вечер Датум: 28.02.1986

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СУПТИЛНА НЕНАМЕТЛИВОСТ

Периодика: Вечер Датум: 25.03.1985

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
НЕСООДВЕТЕН СТАРТ НА НОВАТА СЕЗОНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.09.1983