Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ВРВНО ТЕХНИЧКО МАЈСТОРСТВО
кон концертот на виолинистот михајло куфојанакис на виолина и маја кастратовиќ на пијано

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.07.1998

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ОПАСНА МАГИЈА

Периодика: Вечер Датум: 24.07.1979

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
НАСТАНИ ЗА МУЗИЧКИТЕ ГУРМАНИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.07.1979

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
БОГАТА ТОНСКА ПАЛЕТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.02.1978

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПЕРСПЕКТИВНА УМЕТНИЧКА КАРИЕРА

Периодика: Вечер Датум: 25.08.1977

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДИЈАМЕТРАЛНО СПРОТИВНИ РЕЗУЛТАТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.04.1973

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВИРТУОЗНИ ИСПОЛНЕНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.04.1961