Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ВРВНО ТЕХНИЧКО МАЈСТОРСТВО
кон концертот на виолинистот михајло куфојанакис на виолина и маја кастратовиќ на пијано

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.07.1998

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ЧУВСТВО НА УМЕШНОСТ
рецитал на љубиша кировски на виолина и маја шутевска кировска на пијано и калина мрмевска на пијано

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.07.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДВА ВОЗБУДЛИВИ ВИОЛИНСКИ РЕЦИТАЛИ
за концертите на М. Јашвили и Л. Пејсахов

Периодика: Вечер Датум: 01.03.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
БУРНИ АПЛАУЗИ
за концертот на марко јосифовски во пијано соработка на јован каровски

Периодика: Вечер Датум: 24.07.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
УСПЕШЕН COME BACK
за концертот на виолинистот румен димитриев во салонот 19.19

Периодика: Вечер Датум: 13.11.1991

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПРЕТЕШКА ПРОГРАМА
за концертот на марина чадо -виолина и маја кастратовиќ - пијано, од скопје, одржан во даут пашин амам

Периодика: Вечер Датум: 30.07.1991

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДВЕ ДОЖИВУВАЊА

Периодика: Вечер Датум: 28.06.1985

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ПРИЈАТНА КОНЦЕРТНА АТМОСФЕРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.10.1979

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
РЕПРОДУКТИВЦИ СО ГОЛЕМИ ПЕРСПЕКТИВИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.10.1974