Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
СО ШОКАНТНИОТ ПИЈАНИЗАМ КУНЦ ГО ЗАПИРАШЕ ЗДИВОТ НА ПУБЛИКАТА
ИНТЕРФЕСТ 2003

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.10.2003

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МЛАДА ПИЈАНИСТКА СО БЛЕСКАВА ИДНИНА
кон концертот на ана гацева - пијано

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.10.2000

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СВЕТЛИ ПЕРСПЕКТИВИ
за солистичкиот рецитал на ганка самоиловска - цветанова, пијано придружба весна петрушевска јакимовска

Периодика: Вечер Датум: 18.03.1994

Автор: Љубомир Бранѓолица Категорија: критика
ТАЛЕНТИРАНИ МЛАДИ УМЕТНИЧКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.09.1993

Автор: Викица Костоска Категорија: критика
МЛАДОСТ И ИСКУСТВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.11.1992

Автор: Викторија Коларовска-Гмирја Категорија: критика
УСПЕШНИ ГОСТУВАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.03.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СПЕЦИФИЧНА УМЕТНИЧКА ЛИЧНОСТ
за концертот на александар шандоров во салонот 19.19 во скопје

Периодика: Вечер Датум: 24.02.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
РАЗЛИЧНИ ВРЕДНОСТИ
за концертот на пијанистката марша тодоровска и виолинистот никола станковиќ на скопско културно лето

Периодика: Вечер Датум: 08.07.1991

Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
ДИМЕНЗИИТЕ НА ВИДЛИВОТО
КОН КОНЦЕРТОТ НА ЕВГЕНИЈ КОРОЉОВ ПИЈАНИСТ ОД ХАМБУРГ И РЕЦИТАЛОТ НА ГРИГОРИЈ ЖИСЛИН ВИОЛИНА И НИНА КОГАН ПИЈАНО ДВАЈЦАТА ОД СССР

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.08.1989

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
СОЧНА МУЗИКАЛНОСТ
ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.08.1988

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СУПТИЛНА НЕНАМЕТЛИВОСТ

Периодика: Вечер Датум: 25.03.1985

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЧИСТО И ПЕРСПЕКТИВНО!

Периодика: Вечер Датум: 25.11.1983

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
НАСПРОТИ МИТОТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.01.1982

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ТЕМПЕРАМЕНТНА ИЗВЕДБА

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.03.1980