Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
СПЕЦИФИЧЕН НАЧИН
по настапот на григори жислин на отворањето на „интерфест“

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.10.1997

Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
ПОТВРДА НА СВЕТСКО РЕНОМЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.07.1989

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
КРЕАТИВЕН МУЗИЧКИ ГОВОР

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.12.1983

Автор: Љубомир Бранѓолица Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА КОГАН И ПАЛФИ

Периодика: Вечер Датум: 12.08.1969