Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ПРЕСОЗДАВАЊЕ НА МУЗИКАТА
кон концертот на Константин Богино‚ пијано Русија на Интерфест 2005

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.10.2005

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
РИЗНИЦА НА ЗВУЧНИ БОЕЊА
КОН ДВАТА НАСТАПА НА ВИОЛИНИСТКАТА АЈМАН МУСАХОЏИЕВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.11.2004

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ЧУВСТВО НА УМЕШНОСТ
рецитал на љубиша кировски на виолина и маја шутевска кировска на пијано и калина мрмевска на пијано

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.07.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СВЕТЛИ ПЕРСПЕКТИВИ
за солистичкиот рецитал на ганка самоиловска - цветанова, пијано придружба весна петрушевска јакимовска

Периодика: Вечер Датум: 18.03.1994

Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
ДИМЕНЗИИТЕ НА ВИДЛИВОТО
КОН КОНЦЕРТОТ НА ЕВГЕНИЈ КОРОЉОВ ПИЈАНИСТ ОД ХАМБУРГ И РЕЦИТАЛОТ НА ГРИГОРИЈ ЖИСЛИН ВИОЛИНА И НИНА КОГАН ПИЈАНО ДВАЈЦАТА ОД СССР

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.08.1989

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ВОЗБУДЛИВИ ДЕТАЛИ
НАСТАП НА СОВЕТСКИОТ ПИЈАНИСТ ЛЕВ ВЛАСЕНКО

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.11.1988

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ЗРЕЛА УМЕТНИЧКА ИГРА
НАСТАП НА СОВЕТСКИТЕ МУЗИЧАРИ АЛЕКСАНДАР РУДИН И ВЛАДИМИР СКАНАВИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.10.1988

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СИЛНИ УМЕТНИЧКИ КАЖУВАЊА…
ЗА КОНЦЕРТОТ НА СОВЕТСКИОТ ВИОЛОНЧЕЛИСТ МИХАИЛ ХОМИЦЕР, ПИЈАНО СОРАБОТКА ВЛАДИМИР ПЈАСЕЦКИ

Периодика: Вечер Датум: 24.02.1988

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ТРИ РАЗЛИЧНИ ВРЕДНОСТИ

Периодика: Вечер Датум: 21.11.1985

Автор: Ратка Димитровска Категорија: критика
ИНТЕРПРЕТАТОРСКА СТРОГОСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.03.1985

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ОПАСНОСТ ОД ЗДОДЕВНОСТИ

Периодика: Вечер Датум: 24.07.1981

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
РЕДОК ВИОЛИНСКИ РЕЦИТАЛ

Периодика: Вечер Датум: 16.10.1979

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ПРИЈАТНА КОНЦЕРТНА АТМОСФЕРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.10.1979

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СПЕЦИФИЧЕН ИСПОЛНУВАЧКИ ОДНОС

Периодика: Вечер Датум: 30.07.1979