Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СВЕЧЕНА АТМОСФЕРА
ЗА КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА, ДИРИГЕНТ АЛЕКСАНДАР ЛЕКОВСКИ

Периодика: Вечер Датум: 27.04.1987

Автор: Снежана Пановска Категорија: критика
ВИСОКО ПРОФЕСИОНАЛНО УМЕЕЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.03.1987

Автор: Снежана Пановска Категорија: критика
ВРВНО МАЈСТОРСТВО
КОН НАСТАПОТ НА МОСКОВСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ВО МАКЕДОНСКИОТ НАРОДЕН ТЕАТАР ВО СКОПЈЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.09.1986

Автор: Снежана Пановска Категорија: критика
НОВИ ВИДИЦИ
КОН НАСТАПОТ НА ИКУКО ЕНДИ-ПИЈАНИСТКА ОД ЈАПОНИЈА НА ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.07.1986

Автор: Снежана Пановска Категорија: критика
ПРЕКРАСНА МУЗИЧКА ВЕЧЕР
КОН НАСТАПОТ НА ЕЛЕНА ОБРАСЦОВА, МЕЦОСОПРАН ОД СССР СО ПИЈАНО ПРИДРУЖБА НА ВАЖА ЧАЧАВА НА ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.07.1986

Автор: Снежана Пановска Категорија: критика
КОМПАКТЕН АНСАМБЛ

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.05.1986

Автор: Снежана Пановска Категорија: критика
СЛЕДБЕНИЦИ НА ПОЕТОТ НА ПИЈАНОТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.09.1985

Автор: Снежана Пановска Категорија: критика
НАЈВИСОКИ СВЕТСКИ ВРЕДНОСТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.08.1985

Автор: Снежана Пановска Категорија: критика
МЛАДЕШКА ВИРТУОЗНОСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.08.1985

Автор: Снежана Пановска Категорија: критика
БАРОКНА РАЗИГРАНОСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.08.1985

Автор: Снежана Пановска Категорија: критика
КАКО ДЕЛ ОД СЕБЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.08.1985

Автор: Снежана Пановска Категорија: критика
БРИЛИЈАНТЕН НАСТАП

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.07.1985

Автор: Снежана Пановска Категорија: критика
СЕРИОЗЕН ПРИСТАП

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.07.1985

Автор: Снежана Пановска Категорија: критика
„ОРФЕЈ“ ПО 35 ГОДИНИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.07.1985