Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
ПРОМОЦИЈА НА НОВАТА ГЕНЕРАЦИЈА
КОН ОТВОРЕНАТА ПИЈАНИСТИЧКА ВЕЧЕР НА ЕПТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.05.1992

Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
ИНДИВИДУАЛНИ ДОСТРЕЛИ
КОН ПОДИУМОТ НА МЛАДИ НА ОХРИДСКО ЛЕТО 90

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.07.1990

Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
ЗРЕЛА МЛАДОСТ
КОН НАСТАПИТЕ НА СТЕФАН МИЛЕНКОВИЌ, ВИОЛИНА ОД БЕЛГРАД И ЕЛЕНА МИСИРКОВА ПИЈАНО ОД СКОПЈЕ НА ОХРИДСКО ЛЕТО 89

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.08.1989

Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
КАМЕРНО МУЗИЦИРАЊЕ-ШТО И ДО КАДЕ
КОН НАСТАПОТ НА КАМЕРНОТО ДУО: ВАЛТЕР ДЕШПАЉ-ВИОЛОНЧЕЛО И ИШТВАН РЕМЕР-ГИТАРА ОД ЗАГРЕБ НА ОХРИДСКО ЛЕТО 89

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.08.1989

Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
ЛИРИКАТА НА БЕТОВЕН И ДРАМАТА НА ШОПЕН
КОН КОНЦЕРТОТ НА ГРИГОРИЈ СОКОЛОВ ПИЈАНО ОД СССР НА ОХРИДСКО ЛЕТО 89.

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.08.1989

Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
МАГИЧЕН ГЛАС
КОН РЕЦИТАЛОТ НА ДУЊА ВЕЈЗОВИЌ МЕЦОСОПРАН ОД ЗАГРЕБ ВО ПИЈАНО ПРИДРУЖБА НА ЃОРЃЕ СТАНЕТИ ИСТО ТАКА ОД ЗАГРЕБ НА ОХРИДСКО ЛЕТО 89

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.08.1989

Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
НОВА ДИМЕНЗИЈА НА МАКЕДОНСКОТО ТВОРЕШТВО
КОН РЕЦИТАЛОТ НА МИЛАН ФИРФОВ БАРИТОН И ДИМИТРИЕ БУЖАРОВСКИ ПИЈАНО ОД СКОПЈЕ И КОНЦЕРТОТ НА КАМЕРНИОТ ХОР ОД ГЕТЕБОРГ, ШВЕДСКА НА ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.08.1989

Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
ДИМЕНЗИИТЕ НА ВИДЛИВОТО
КОН КОНЦЕРТОТ НА ЕВГЕНИЈ КОРОЉОВ ПИЈАНИСТ ОД ХАМБУРГ И РЕЦИТАЛОТ НА ГРИГОРИЈ ЖИСЛИН ВИОЛИНА И НИНА КОГАН ПИЈАНО ДВАЈЦАТА ОД СССР

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.08.1989

Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
ЗЛАТОУСТА ВЕЧЕР

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.07.1989

Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
ОДЛИЧНИ АНСАМБЛИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.07.1989

Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
ПОТВРДА НА СВЕТСКО РЕНОМЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.07.1989