Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
РЕЦИТАЛ СО ВИСОКИ АМБИЦИИ НА МЛАДИОТ ПИЈАНИСТ ЕМИЛ РИБАРСКИ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.03.2008

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЗГУСНАТИ КАЖУВАЊА
за концертите на Македонската филхармонија, диригент В. Блинов, виолинистите: Л. Пејсахов и Ј. Колунџија

Периодика: Вечер Датум: 08.12.1993

Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
ДИМЕНЗИИТЕ НА ВИДЛИВОТО
КОН КОНЦЕРТОТ НА ЕВГЕНИЈ КОРОЉОВ ПИЈАНИСТ ОД ХАМБУРГ И РЕЦИТАЛОТ НА ГРИГОРИЈ ЖИСЛИН ВИОЛИНА И НИНА КОГАН ПИЈАНО ДВАЈЦАТА ОД СССР

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.08.1989

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
АМБИЦИОЗНА ПРОГРАМА

Периодика: Вечер Датум: 23.03.1979

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
РЕТКО ГОСТУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.10.1975

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ИЗДРЖЛИВА ПИЈАНИСТИЧКА ЛИЧНОСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.07.1975

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
УМЕТНОСТ ШТО МОРА ДА СЕ ПОЧИТУВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.12.1974

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕИСПОЛНЕТО ОЧЕКУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.08.1973

Автор: Петре Богданов-Кочко Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА ЧАНГАЛОВИЌ–МАРАСОВИЌ

Периодика: Разгледи Датум: 28.01.1956