Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
МОДЕРНО И КОЛКУ ДА БИДЕ МОДЕРНО
Кон премиерата на „Дон Џовани“ од Моцарт; диригент Оливер Балабурски, режија: Карла Штаумбертова - Штурм; проект на Опера- МНТ

Периодика: Вест Датум: 28.10.2002

Автор: Викторија Коларовска-Гмирја Категорија: критика
НАВРАЌАЊЕ КОН ДЕЛАТА НА ВЛАСТИМИР НИКОЛОВСКИ
Охридско лето 2001

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.08.2001