Автор: (Н.П.) Категорија: критика
КРАТКА ЕНЦИКЛОПЕДИЈА ЗА МАКЕДОНСКАТА МУЗИКА, ОПЕРА И БАЛЕТ
Ми-Ан го објави третиот том од едицијата „Кратка Мианова енциклопедија“

Периодика: Утрински весник Датум: 29.12.2009

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ВО ЕХО НА БАЛКАНСКАТА СОРАБОТКА
МОЦАРТОВИОТ „РЕКВИЕМ“ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 28.12.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
КАМЕРЕН АНСАМБЛ СО СВЕТСКА ГОЛЕМИНА
КОНЦЕРТ НА СОФИСКИ СОЛИСТ

Периодика: Дневник Датум: 26.12.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
СТУДЕНТИТЕ СПЕКТАКУЛАРНО ГО ПОЛОЖИЈА ИСПИТОТ
КОНЦЕРТ НА СИМФОНИСКИОТ ОРКЕСТАР НА ФМУ

Периодика: Дневник Датум: 20.12.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
СПЕКТАКУЛАРНА НАЈАВА НА ЗАЕДНИШТВО
КОНЦЕРТ НА „БАЛКАНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА“ ВО СКОПЈЕ

Периодика: Дневник Датум: 03.12.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
МАЈСТОРИ ЗА МУЗИЧКА СВЕЧЕНОСТ
КОНЦЕРТ НА ДУОТО ПЕЈСАХОВИ ВО САЛОН 19.19

Периодика: Дневник Датум: 21.11.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
НАДЕЖНИ ПРЕТЕДЕНТИ ЗА МУЗИЧКИОТ ПРЕСТОЛ
ПОДИУМ НА МЛАДИ ВО МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 15.11.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ВЕРИЗМОТ НА МАКЕДОНСКАТА ОПЕРСКА СЦЕНА
„ТОСКА“ ВО ИЗВЕДБА НА ОПЕРАТА ПРИ МНТ

Периодика: Дневник Датум: 09.11.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ВТОРА ПОСТАВА ПЕЈАЧИ ВО ПРВ ПЛАН
„КАВААЛЕРИЈА РУСТИКАНА“ ВО ИЗВЕДБА НА ОПЕРАТА ПРИ МНТ

Периодика: Дневник Датум: 29.10.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
МЕЛАНХОЛИЧНИОТ ЗВУК НА ВИОЛАТА
КОНЦЕРТ НА ФИЛХАРМОНИЈАТА СО ГОСТИ ОД ГЕРМАНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 18.10.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
БРИЛИЈАНТНА ВИРТУОЗНОСТ НА ЧУДЕСНИОТ УМЕТНИК
КОНЦЕРТ НА СТЕФАН МИЛЕНКОВИЌ - КИЦ

Периодика: Дневник Датум: 09.10.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
КАМЕРНАТА МУЗИКА НА 20 ВЕК НЕАТРАКТИВНА ЗА ПУБЛИКАТА
РЕЦИТАЛИ НА КОНЦЕРТ МАЈСТОРИТЕ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 01.10.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
АТРАКТИВЕН ИЗЛЕЗ ОД КЛАСИЧНАТА ШЕМА
КОНЦЕРТ НА ДУОТО „ИНФИНИТИ“

Периодика: Дневник Датум: 17.09.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ВРВНО ПЕЕЊЕ ВО СЛУЖБА НА ДУХОВНОСТА
КОНЦЕРТ НА ХОРОТ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“

Периодика: Дневник Датум: 30.08.2001