Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ИЗВОНРЕДНИОТ ВОЛОДИН И ОДЛИЧНАТА ФИЛХАРМОНИЈА
Кон концертот на македонската филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 26.09.2013

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
РЕТКО ИЗВЕДУВАНА ПРОГРАМА
филхармоничарите со емил табаков

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 18.10.2012

Автор: Тина Иванова - Моника Талеска Категорија: критика
И ПРИЛЕПСКАТА ПУБЛИКА СО ОВАЦИИ ЗА СИМОН ТРПЧЕСКИ
Трпчески и со оваа турнеја ја докажува својата човечка големина

Периодика: Утрински весник Датум: 07.12.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МЛАДИТЕ НАДЕЖИ ИМПРЕСИВНО МУЗИЦИРАА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.06.2006

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ПРЕСОЗДАВАЊЕ НА МУЗИКАТА
кон концертот на Константин Богино‚ пијано Русија на Интерфест 2005

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.10.2005

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
МАГИЧЕН СПЛЕТ ОД ЕМОЦИИ
концерт на Симон Трпчески

Периодика: Утрински весник Датум: 03.06.2003

Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
НЕПРИКОСНОВЕН ПИЈАНИЗАМ И НОЌ ЗА ПАМЕТЕЊЕ
За солистичкиот концерт на Симон Трпчески во Универзалната сала во Скопје

Периодика: Вест Датум: 03.06.2003

Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
РАЗЛИЧЕН КВАЛИТЕТ НА ПИЈАНИСТИЧКИ ИЗВЕДБИ
За пијано рециталите на Елена Атанасовска и Калина Мрмевска во Музејот на град Скопје

Периодика: Вест Датум: 26.03.2002

Автор: Викторија Коларовска-Гмирја Категорија: критика
ПОБЕДНИЦИТЕ НА МЕЃУНАРОДНИ НАТПРЕВАРИ ПО ПИЈАНО-ГОСТИ НА ОХРИДСКО ЛЕТО 2001
коннастапите на ПЕТР ЛАУЛ и ВАЛЕНТИНА ИГОШИНА од Русија

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.08.2001

Автор: Викица Костоска Категорија: критика
ВО ЗНАКОТ НА ПОЗНАТИ УМЕТНИЦИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.07.1992

Автор: Љ. Кочовски Категорија: критика
ИЗВЕДБИ ДО СОВРШЕНСТВО

Периодика: Вечер Датум: 09.08.1991

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ТЕХНИЧКА И ИЗВЕДУВАЧКА СУПЕРИОРНОСТ
„Охридско лето `91“

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 04.08.1991

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ОБМИСЛЕН ПИЈАНИЗАМ
ЗА КОНЦЕРТОТ НА МАРИЈАН ПИВКА НА ФАКУЛТЕТОТ ЗА МУЗИЧКА УМЕТНОСТ ВО СКОПЈЕ

Периодика: Вечер Датум: 10.11.1989

Автор: Димче Николески Категорија: критика
ЗАД СКРЈАБИНОВСКИОТ ЗДИВ
КОН КОНЦЕРТОТ НА НИНА СРЕБРОВА

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 19.04.1988