Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
КОНЦЕРТЕН БЛЕСОК НА ПИЈАНИСТИЧКОТО ДУО ГЕНОВА-ДИМИТРОВ
СКОПСКО ЛЕТО 2006

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.06.2006

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
МУЗИЧКА СВЕЖИНА ОД РАЗЛИЧНИ АНСАМБЛИ
концерти на скопско лето

Периодика: Дневник Датум: 22.07.2005

Автор: Соња Здравкова-Џепароска Категорија: критика
СВЕЖА ИНДИВИДУАЛНА РЕПЛИКА НА СТРАСНАТА ЉУБОВ
„јас исидора' - кореографија олга панго, моб

Периодика: Дневник Датум: 01.07.2005

Автор: Утрински весник Категорија: критика
ОНА ШТО ГО НАЈАВИВМЕ ГО РЕАЛИЗИРАВМЕ
„Скопско лето" кон крајот на своето јубилејно издание

Периодика: Утрински весник Датум: 28.07.2004

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МЛАДИТЕ ОПЕРСКИ АКТЕРИ ГИ ОСВОИЈА СИМПАТИИТЕ
КОН ИЗВЕДБАТА НА ОПЕРАТА „ТАЕН БРАК“ ОД ДОМЕНИКО ЧИМАРОЗА

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.06.2004

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
НЕНАМЕТЛИВО МУЗИЦИРАЊЕ СО СУПТИЛНИ И РАФИНИРАНИ ГРАДАЦИИ
КОНЦЕРТ НА КВАРТЕТОТ „COPKOЧEBИЌ"

Периодика: Дневник Датум: 11.08.2003

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
МЛАДИТЕ УМЕТНИЦИ НАПРАВИЈА ВИСТИНСКИ ГАЛА-КОНЦЕРТ
„СКОПСКО ЛЕТО,, -КОНЦЕРТ СО СОЛИСТИ НА ОПЕРАТА НА МНТ

Периодика: Дневник Датум: 27.06.2003

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
НЕСЕКОЈДНЕВЕН УМЕТНИК СО ЧУДЕСНА БРАВУРОЗНОСТ
ВЕЧЕР НА ЧАЈКОВСКИ -СИМОН ТРПЧЕВСКИ -ПИЈАНО

Периодика: Дневник Датум: 25.06.2002

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ПРЕТЕДЕНТИ ЗА МУЗИЧКИОТ ПРЕСТОЛ
КОНЦЕРТ НА АКАДЕМСКИТЕ УМЕТНИЦИ ОД МОСКВА

Периодика: Дневник Датум: 07.08.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
БИС ЗА КОМПАКТНАТА ГРУПА ОД ВРВНИ СОЛИСТИ
КОНЦЕРТ НА КВАРТЕТОТ „МОКРАЊАЦ“

Периодика: Дневник Датум: 18.07.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
РУСКАТА ПЕСНА И ГЕРМАНСКИТЕ ВОКАЛИ
КОНЦЕРТ НА НИКА И ЈОХАНЕС ЈОКЕЛ, ВО ПРИДРУЖБА НА ТАТЈАНА ОГНАНОСКА

Периодика: Дневник Датум: 13.07.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ПОТЕНЦИЈАЛ ЗА КОЈ ДОПРВА ЌЕ СЕ СЛУША
КОНЦЕРТ НА МЛАДИ УМЕТНИЦИ

Периодика: Дневник Датум: 06.07.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ПОПУЛАРНИ КОМПОЗИЦИИ СО ИЗВОНРЕДНИ СОЛИСТИ
КОНЦЕРТ СО КОЈ БЕШЕ ОТВОРЕНО „СКОПСКО ЛЕТО“

Периодика: Дневник Датум: 27.06.2001

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ЖЕЖОК BLUES AND SOUL
за блуз и соул фестивалот

Периодика: Вечер Датум: 19.07.2000