Автор: Љупчо Јолевски Категорија: критика
ОКТОМВРИСКО ДУХОВНО ПРОВЕТРУВАЊЕ
скопски џез фестивал 2010

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.10.2010

Автор: Невена Поповска Категорија: интервју
ДОАЃА СВЕТСКАТА ЏЕЗ-СЦЕНА
разговор со Оливер Белопета

Периодика: Утрински весник Датум: 18.10.2010

Автор: Михајло Грбевски Категорија: критика
ГОДИНА НА КОНЦЕРТИ НА ГОЛЕМИТЕ СВЕТСКИ ЅВЕЗДИ И НА НОВИОТ МАКЕДОНСКИ РОКЕНРОЛ
РЕТРО НОВА ГОДИНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.12.2009

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ИНДИВИДУАЛЕН ПРИСТАП ШТО ОТВОРА НОВИ ПЕРСПЕКТИВИ ВО ЏЕЗОТ
СКОПСКИ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.10.2009

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
СОФИСТИЦИРАН АМБИЕНТ СО УБАВИ, БАЛАДИЧНИ ЗВУЦИ
Во Домот на АРМ прексиноќа почна 28. издание на Скопскиот џез-фестивал

Периодика: Утрински весник Датум: 24.10.2009

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ИНТЕРЕСНА ЗАВРШНИЦА НА 27. „СКОПСКИ-ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ“
францускиот тапанар Ману Каче во Скопје го промовираше својот најнов албум „Плејграунд“

Периодика: Утрински весник Датум: 24.10.2008

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
НОВ ЗВУК СОЗДАДЕН ВО СТАРИОТ ДУХ НА ЏЕЗОТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.10.2008

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ВЕЧЕР НА МУЗИЧКИ ПРЕДИЗВИЦИ
Претпоследната вечер на „Скопскиот џез-фестивал“,

Периодика: Утрински весник Датум: 22.10.2008

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
АВАНГАРДНА ЗАВРШНИЦА НА СКОПСКИОТ ЏЕЗ-ФЕСТИВАЛ
26. издание на Џез-фестивалот го задржа имиџот на култна културна појава

Периодика: Утрински весник Датум: 24.10.2007

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
МАЛКУ ЏЕЗ И МНОГУ ЕКСПЕРИМЕНТИ
започна 26. издание на Скопскиот џез-фестивал

Периодика: Утрински весник Датум: 20.10.2007

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ПОЧИТУВАНИОТ ОРНЕТ КОЛМЕН ГО ЗАТВОРА ФЕСТИВАЛОТ
Орнет Колмен е ѕвезда на годинашниот Скопски џез-фестивал.

Периодика: Утрински весник Датум: 23.10.2006

Автор: М. Зафировска Категорија: критика
ЏЕЗ КЛАСИКА И АВАНГАРДА ЗА ЈУБИЛЕЈОТ
25.ГОДИНИ СКОПЈЕ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ

Периодика: Вест Датум: 23.10.2006

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ЈУБИЛЕЈНИОТ ЏЕЗ-ФЕСТИВАЛ СО ЕКСКЛУЗИВНА ПРОГРАМА
Пред почетокот на Џез-фестивалот

Периодика: Утрински весник Датум: 18.10.2006

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ОРНЕТ КОЛМЕН ЗА ЈУБИЛЕЈНИОТ СКОПСКИ ЏЕЗ-ФЕСТИВАЛ
скопската публика ќе ужива во концертите на еминентни џез-имиња

Периодика: Утрински весник Датум: 05.10.2006