Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВЕСНА ГИНОВА ГО ДОПРЕ ЅВЕЗДЕНОТО ОПЕРСКО НЕБО
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.03.2006

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПРЕТСТАВАТА БЕЗ КОМПАКТНОСТ

Периодика: Вечер Датум: 15.05.1980

Автор: Ѓорѓе Шаулев Категорија: критика
ОПЕРСКА КУЌА СО НЕСЕКОЈДНЕВНИ РЕКОРДИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.12.1973

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
„ОРФЕЈ“ – НОВА ДИМЕНЗИЈА НА АНА ЛИПША-ТОФОВИЌ

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.05.1973

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СО ЖЕЛБИ ЗА ИДНИ СРЕДБИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.03.1973

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СТАРИ „БОЕМИ“ СО НОВИ ПЕЈАЧИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.12.1972

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
РУСАЛКА – ОГРОМЕН НАПОР ЗА ЦЕЛ КОЛЕКТИВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.05.1972

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СЕРИОЗЕН ЗАФАТ. МОЦАРТ „ТАКА ПРАВАТ СИТЕ“ НА СКОПСКАТА ОПЕРСКА СЦЕНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.04.1972

Автор: Ѓорѓе Шаула Категорија: критика
ИСЕЧОК ОД ЕДНО МИНАТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.12.1971

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НА РАБОТ НА УСПЕХОТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.02.1971

Автор: Н.Н. Категорија: критика
ЗАДОВОЛНИ И ПУБЛИКАТА И КРИТИКАТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.06.1970

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВЕРОДОСТОЈНА И КОМПАКТНА ПРЕТСТАВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.03.1969

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЧУДЕСНА РЕАЛИЗАЦИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.03.1966

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЧУДЕСЕН СКАРПИО

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.03.1966