Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
СИМПАТИЧНА МЛАДЕШКА И ПРОФЕСИОНАЛНА СЕАНСА
интерфест 99

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.10.1999

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
УБАВА БОЛКА ВО СТОМАКОТ
по концертот на пијанистот рамзи јаса, охридско лето

Периодика: Утрински весник Датум: 21.07.1999

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
АПЛАУЗИ, ОВАЦИИ И ЗАДОВОЛСТВО
кон концертот на николај лугански на пијано, „охридско лето 98“

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.08.1998

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
СПЕЦИФИЧЕН НАЧИН
по настапот на григори жислин на отворањето на „интерфест“

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.10.1997

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
СТУДИОЗЕН ПРИСТАП
концерт на македонските музички уметници на „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.07.1997

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ФАСЦИНАНТНА ИЗВЕДБА
КОН КОНЦЕРТОТ НА КВАРТЕТОТ ВИХАН ОХРИДСКО ЛЕТО 94

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.08.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИЗВЕДУВАЧКА УПОРНОСТ
за четирите концертни вечери на манифестаццијата „денови на македонската музика“

Периодика: Вечер Датум: 30.03.1994

Автор: Викторија Коларовска-Гмирја Категорија: критика
ВПЕЧАТЛИВ ГЕСТ
КОН НАСТАПОТ НА ХОР ГЛОРИЈА ОД ЛАВОВ-УКРАНИНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.03.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДВА ВОЗБУДЛИВИ ВИОЛИНСКИ РЕЦИТАЛИ
за концертите на М. Јашвили и Л. Пејсахов

Периодика: Вечер Датум: 01.03.1993

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
УБАВИНА ИЛИ МЕЛАНХОЛИЈА
КОН НАСТАПОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.04.1991