Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
СОДРЖАЕН МУЗИЧКИ ГОВОР, ДОЛОВЕН СО ПИЈАНО
Кон концертот на младиот пијанист Емил Рибарски на „Интерфест 2008“

Периодика: Утрински весник Датум: 21.10.2008

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
РЕЦИТАЛ СО ВИСОКИ АМБИЦИИ НА МЛАДИОТ ПИЈАНИСТ ЕМИЛ РИБАРСКИ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.03.2008

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ИНТОНАЦИСКИ СИНДРОМ
настап на триото „скопје“ на јасминка чакар, на цветан стојанов и тодор светиев и на стојан димов и рита трпчева-поповиќ

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.07.1997

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ВПЕЧАТЛИВИ ВОКАЛНИ ИЗВЕДБИ
по настапот на женскиот младински хор „рустико“ и билјана јовановска јакимовска на „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.08.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИНТЕРЕСНИ МУЗИЧКИ ДОПИРИ. СКОПСКО ЛЕТО 96
за концертните настапи на каќа николиќ (србија) и огњан влев (бугарија)

Периодика: Вечер Датум: 24.07.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВИСОКА ИСПЛОНУВАЧКА КУЛТУРА
за солистичкиот концерт на билјана јивановска јакимовска, мецосопран

Периодика: Вечер Датум: 05.07.1995

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ЦЕЛИНА НА ДОЖИВУВАЊЕТО
ИНТЕРФЕСТ: КОН КОНЦЕРТОТ НА МЛАДИТЕ МУЗИЧКИ УМЕТНИЦИ И НАСТАПОТ НА КАМЕРНИОТ АНСАМБЛ НА НОВОСИБИРСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.10.1994

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
НЕВООБИЧАЕН И НЕТРАДИЦИОНАЛЕН КОНЦЕРТ
ИНТЕРФЕСТ-БИТОЛА: КОН НАСТАПОТ НА ДУОТО НОВАИР ОД ХОЛАНДИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.10.1994

Автор: Љубомир Бранѓолица Категорија: критика
ТАЛЕНТИРАНИ МЛАДИ УМЕТНИЧКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.09.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВОНСЕРИСКИ МУЗИЧКИ НАСТАП

Периодика: Вечер Датум: 27.05.1993

Автор: Викица Костоска Категорија: критика
МЛАДОСТ И ИСКУСТВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.11.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
БЛЕСКАВА ПЕЈАЧКА СЕАНСА

Периодика: Вечер Датум: 18.05.1988

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
МЕЃУ БОЈАТА И НЕИЗЕДНАЧЕНОСТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.08.1982

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПЕРИФЕРНИ ИСКАЖУВАЊА

Периодика: Вечер Датум: 29.07.1982