Автор: Марко Коловски Категорија: критика, аудио
ЕДНА ОД ПОДОБРИТЕ ИЗВЕДБИ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА
МФ со младата македонска обоистка мелина тодоровска

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 22.04.2010

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ПОТЕНЦИРАЊЕ НА АМБАСАДОРСКАТА УЛОГА НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.11.2005

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИНТЕНЗИВЕН УМЕТНИЧКИ РАСТЕЖ
за концертот на македонската филхармонија, диригент тадеуш козловски, солист франсоа килијан - пијано

Периодика: Вечер Датум: 27.03.1991

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ПЕРФЕКТНИ ИЗВЕДБИ
кон концертот на македонската филхамронија, солист фраансоа килијан, диригент тадеуш козловски

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.03.1991