Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ИНТЕРЕСНО И БЕЗ ИНСТРУМЕНТАЛЕН СОЛИСТ
Македонската филхармонија под раководство на маестро Патрик Сујо

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.05.2005

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
КРЕАТИВЕН МИГ
ЕВГЕНИЈ КОРОЉОВ И ПАВЛЕ ДЕШПАЉ СО МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.03.1989

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ДИРИГЕНТСКО МАЈСТОРСТВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.06.1981

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДВА КОНЦЕРТА НА ВЛАДИМИР КРПАН

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.03.1968