Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
СОВРЕМЕНО МУЗИЦИРАЊЕ НА ИЗРАЕЛСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА И ЗУБИН МЕХТА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.06.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ЕКСПЛОЗИЈА НА КРЕАТИВНИОТ ДУХ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.01.2007

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
МУЗИЧКИТЕ ИСПАДИ НА ИНСТРУМЕНТАЛИСТИТЕ
ОТВАРАЊЕ НА ОХРИДСКОТО ЛЕТО

Периодика: Дневник Датум: 16.07.2003

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ОДАТА НА РАДОСТА И ФАНФАРИТЕ…
ИМПРЕСИВЕН СТАРТ НА 43-ТО ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Вечер Датум: 14.07.2003

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
МЕЛАНХОЛИЧНИОТ ЗВУК НА ВИОЛАТА
КОНЦЕРТ НА ФИЛХАРМОНИЈАТА СО ГОСТИ ОД ГЕРМАНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 18.10.2001

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
БАЛКАНСКА ОДА НА РАДОСТА
за концертот на балканската филхармонија

Периодика: Вечер Датум: 06.07.2000

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ОДА ЗА МУЗИЧКОТО ОБЕДИНУВАЊЕ НА БАЛКАНОТ
отворање Скопско лето

Периодика: Дневник Датум: 04.07.2000

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ИМПРЕСИВЕН УМЕТНИЧКИ СЕНЗИБИЛИТЕТ
кон концертот на балканска филхармонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.07.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ИМПРЕСИВНА ГЛЕТКА НА СЦЕНАТА НА МНТ
ПО КОНЦЕРТОТ НА БАЛКАНСКА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Утрински весник Датум: 24.06.2000

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ПОЗИТИВЕН ВПЕЧАТОК
КОН ИЗВЕДБАТА НА ДЕВЕТТАТА СИМФОНИЈА НА БЕТОВЕН НА СВЕЧЕНОТО ОТВОРАЊЕ НА ОХРИДСКО ЛЕТО-МАКЕДОНСКА ФИЛХАРМОНИЈА - ДИРИГЕНТ ДОРОН СОЛОМОН

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.07.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДВЕ УБАВИ СРЕДБИ
за диригентското „деби“ на ле фи фи од скопје, како и за концертот на дувачкиот квинтет на минхенската филхармонија

Периодика: Вечер Датум: 13.04.1994

Автор: Викторија Коларовска-Гмирја Категорија: критика
КОМПАКТНОСТ И ЕДИНСТВО
КОН ДЕВЕТТАТА СИМФОНИЈА НА БЕТОВЕН ВО ИЗВЕДБА НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.01.1992

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ВО ПОСТАВАНГАРДНИТЕ ВОДИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.11.1990

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ПРИЈАТНО ДОЖИВУВАЊЕ, А МЛАК АПЛАУЗ

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.10.1981