Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВРВНО ЕСТЕТСКО ДОЖИВУВАЊЕ НА БЕТОВЕНОВАТА ВЕЧЕР
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.10.2005

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
КОМПАКТНОСТА НА ЗВУКОТ ДОВЕДЕНА ДО КУЛМИНАЦИЈА

Периодика: Дневник Датум: 04.02.2003

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
НЕКОНВЕНЦИОНАЛНО ТОЛКУВАЊЕ НА МУЗИКАТА НА МОЦАРТ
КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА СО ГОСТИ ОД САНКТ ПЕТЕРСБУРГ

Периодика: Дневник Датум: 27.03.2001

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ЦЕЛОСЕН УСПЕХ СО ЦЕЛОСНА СТРАСТ
кон концертот на македонската филхармонија, наталија шаховскаја, диригент андреј андреев

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.11.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СЕЗОНАТА ПОЧНА УСПЕШНО

Периодика: Вечер Датум: 13.10.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПОД ПОЛНА ИСПОЛНУВАЧКА ПАРЕА
за новиот пласман на Македонската Филхармонија под диригентство на Вјачеслав Блинов

Периодика: Вечер Датум: 01.02.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СЕНЗИБИЛНО … СВЕЧЕНО!
за првиот концерт на македонската филхармонија сезонава

Периодика: Вечер Датум: 01.10.1991

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
БЛЕДИ МУЗИЧКИ СООПШТУВАЊА

Периодика: Вечер Датум: 26.10.1981

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
УБАВО ДОЛОВЕН ПРОКОФЈЕВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.03.1978

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
АПЛАУЗИ ЗА СИМФОНИСКИОТ ОРКЕСТАР НА ДОМОТ НА ЈНА ОД БЕЛГРАД И ТОМШИЧ

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.07.1977

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ЕДИНСТВЕНО ДВОРЖАК

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.04.1976

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
РЕДОК НАСТАН

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.06.1975

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПОБУДЕНИ ИНТЕРЕСИРАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.11.1973

Автор: Ристо Аврамовски Категорија: критика
БЛАГОРОДНА ОРИЕНТАЦИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.03.1973