Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ТРИУМФ НА РУСКАТА ВИОЛИНИСТКА
кон концертот на македонската филхармонија со руската виолинистка јулија краско и австрискиот диригент волфганг херер

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.02.1998

Автор: Димче Николески Категорија: критика
ВИСОК РЕПРОДУКТИВЕН ДОСТРЕЛ
Настап на Македонската филхармонија под диригентство на Станко Шепиќ

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 30.01.1986