Автор: Марко Коловски Категорија: критика, аудио
ПРОГРАМАТА КАКО МАГНЕТ
македонските филхармоничари во акција

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 31.10.2013

Автор: Марко Коловски Категорија: критика, аудио
РЕТКО ИЗВЕДУВАНА ПРОГРАМА
филхармоничарите со емил табаков

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 18.10.2012

Автор: Марко Коловски Категорија: критика, аудио
ИЗВЕДУВАЧКИ ОПТИМУМ
кон концертот на македонската филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 15.12.2011

Автор: Марко Коловски Категорија: критика, аудио
ОДЛИЧЕН СОЛИСТ И ПРОСЕЧЕН ДИРИГЕНТ
македонска филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 17.11.2011

Автор: Марко Коловски Категорија: критика, аудио
УБАВА ИЗВЕДБА НА ГРАНДИОЗНАТА СИМФОНИЈА НА МАЛЕР
филхармонијата и малер

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 30.09.2011

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
МАГИЧНА ПРИВЛЕЧНОСТ
со македонската филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 02.04.2009

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ПИЈАНИСТОТ ХАЈРУДИНОФ ЈА ОТКРИВАШЕ ТАЈНАТА НА УБАВОТО
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.02.2008

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
МЕЃУ ВОЗЛЕТИ И ПАДОВИ
кон концертот на Македонската филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 31.01.2008

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ВО СЕНКА НА ТРАГИЧНИОТ НАСТАН
македонска филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 18.10.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
КРЕАТИВЕН НАСТАП НА ПИЈАНИСТКАТА НИНА КОСТОВА-ЈАНЕВСКА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.12.2006

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
НЕКОМПЛЕТНО АРХИВИРАН КРЕАТИВНИОТ ПОТЕНЦИЈАЛ НА ФИЛХАРМОНИЈАТА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.05.2006

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
КОНЦЕРТЕН БЛЕСОК НА МУЗИКАТА НА РАХМАЊИНОВ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.03.2006