Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ЦВЕЌЕ И АПЛАУЗИ ЗА ПРОШТАЛНИОТ НАСТАП НА ЈАСМИНКА ЧАКАР

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.11.2003

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
СПОКОЕН СЕНЗИБИЛИТЕТ
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА, СОЛИСТ ВЛАДИМИР КРПАН, ПИЈАНО, ДИРИГЕНТ ПАВЛЕ ДЕШПАЉ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.10.1988

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ЗАДОВОЛИТЕЛНА ИГРА И УВЕРЛИВА МУЗИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.05.1988

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
НАПРЕДОК НА ДИРИГЕНТОТ ПЕТРОВСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.02.1976

Автор: Бранко Глигоров Категорија: критика
ФИЛХАРМОНИЈАТА НА СРМ ЈА ВООДУШЕВУВА ПУБЛИКАТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.09.1968