Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ТАКА СЕ СВИРИ МАЛЕР
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.11.2008

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ПИЈАНИСТОТ ОД СВЕТСКИ РАНГ ШОН ПОВРМЕНО ГО ПРОВОЦИРАШЕ АДРЕНАЛИНОТ
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА И ПИЈАНИСТОТ ДАНГ ТАИ ШОН

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.06.2006

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ПАРЧИЊА ШТО НЕ СТАНАА МОЗАИК
ФИЛХАРМОНИЈАТА СО ГОСТИ ОД ГЕРМАНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 07.02.2002

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
НЕСИГУРНОСТ ВО ИНТЕРПРЕТАЦИЈАТА
КОНЦЕРТ НА ФИЛХАРМОНИЈАТСА СО ПИЈАНИСТОТ РАМЗИ ЈАСА

Периодика: Дневник Датум: 21.06.2001

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
КРЕАТИВНА ЗРЕЛОСТ
кон концертот на македонската филхармонија, диригент леонид николаев

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.11.2000

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ИНТЕРПРЕТАЦИИ СО АМЕРИКАНСКИ НАГЛАСОК
концерт на македонската филхармонија со гости од сад

Периодика: Дневник Датум: 29.03.2000

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДИРИГЕНТСКИ ТАНЦИ
за концертите на македонската филхармонија под диригентство на павле дешпаљ и ангел шурев

Периодика: Вечер Датум: 10.05.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НОЌТА БЕШЕ ТИВКА И ТОПЛА!
за концертот на македонската филхармонија, диригент дорон соломон од израел, солист леонид пејсаков, виолинист

Периодика: Вечер Датум: 16.03.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ОРКЕСТАРОТ ПОЛНОКРВНО АНГАЖИРАН … СОЛИСТОТ ВОНСЕРИСКИ …
за концертот на Македонската филхармонија, диригентството на Горјан Коруновски. солист Славица Петровска - колоратурен сопран

Периодика: Вечер Датум: 14.06.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ОПЕРСКИ ТРЕПЕТИ НА СИМФОНИЧАРИТЕ
за концертот на македонската филхармонија со солистот никола китановски, диригент мирослав хомен

Периодика: Вечер Датум: 16.03.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
РУТИНЕРСКИ ИСПОЛНУВАЊА
за концертот на македонската филхармонија, диригент илмар лапанш, солист виктор чучков

Периодика: Вечер Датум: 23.10.1991

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕСООДВЕТНО…ХАОТИЧНО..
ЗА КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА, СОЛИСТ КЕМАЛ ГЕКИЌ-ПИЈАНО, ДИРИГЕНТ ИГОР ЃАДРОВ

Периодика: Вечер Датум: 18.02.1988

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ТРЕНД ЗА ПРИЗЕМЈУВАЊЕ
ПО ГОДИНАШНАВА ТРИБИНА НА ЈУГОСЛОВЕНСКОТО МУЗИЧКО ТВОРЕШТВО ВО ОПАТИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.11.1987

Автор: Г. Коруновски Категорија: критика
ПРИЈАТНО ИЗНЕНАДУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.05.1986