Автор: Марко Коловски Категорија: критика, аудио
ГРОМОГЛАСНИ АПЛАУЗИ ЗА ВАЛЕРИЈ СОКОЛОВ
уживање со големиот мајстор

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 14.03.2013

Автор: Марко Коловски Категорија: критика, аудио
ОДЛИЧНИ ИЗВЕДБИ СО ВРВНИ УМЕТНИЦИ
со македонската филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 10.05.2012

Автор: Марко Коловски Категорија: критика, аудио
СЛАВНИ ГОСТИ – ОДЛИЧЕН КОНЦЕРТ
коган и третјаков во скопје

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 26.07.2010

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ПОТЕНЦИЈАЛ ЗА КОЈ ДОПРВА ЌЕ СЕ СЛУША
КОНЦЕРТ НА МЛАДИ УМЕТНИЦИ

Периодика: Дневник Датум: 06.07.2001

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
РАЗЛИЧИЕТО НА НАШИТЕ ТВОРЦИ
кон концертот на македонската филхармонија, дмм 99

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.04.1999

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ДММ 99 – ЗАВРШНИЦА

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 02.04.1999

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ИМПРЕСИВЕН НАСТАП
кон концертот на македонската филхармонија, дмитри фигин на виолончело и јулиус кар-бартоли диригент

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.03.1997

Автор: Г. Коруновски Категорија: критика
ПРИЈАТНО ИЗНЕНАДУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.05.1986

Автор: К.Г. Категорија: критика
ВИСОК ПРОФЕСИОНАЛИЗАМ: ВАНЧО ЧАВДАРСКИ ЗА СВОИТЕ ВПЕЧАТОЦИ ОД ГОСТУВАЊЕТО ВО СОВЕТСКИОТ СОЈУЗ

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.09.1965

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
СРЕДБА CO УШТЕ ЕДЕН МЛАД ДИРИГЕНТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.07.1959

Автор: Драгослав Ортаков Категорија: критика
ПРВ НАСТАП НА АЛЕКСАНДАР ЛЕКОВСКИ

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 29.06.1959

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ВО ДУХОТ НА ПОЛЕТОТ И МЛАДОСТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.10.1958