Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
МОЌНА МУЗИЧКА ИЗВЕДБА ШТО НЕ ДОПРЕ ОДДАЛЕКУ
концертот на лондонскиот симфониски оркестар и симон трпчески

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.12.2010

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ИМПЕРАТОРЕ ВО ПОГРАШНИ РАЦЕ
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.10.2008

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
СО ДОБАР ДИРИГЕНТ ФИЛХАРМОНИЈАТА ДОБРО ЗВУЧИ
МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ 2008

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.05.2008

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
КРЕАТИВЕН ДОСТРЕЛ СО МАРКАНТНА ЕКСПРЕСИЈА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.03.2006

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВО ЗНАКОТ НА РУСКАТА МУЗИКА
уште еден Симфониски концерт на Македонската филхармонија крунисан со успех

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.03.2005

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ЈУБИЛЕЈ СО ВОЗВИШЕН РОМАНТИЗАМ
КОН ЈУБИЛЕЈНИОТ КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.12.2004

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
ТЕЖОК И НАПОРЕН КОНЦЕРТ
свечен концерт на македонската филхармонија

Периодика: Дневник Датум: 29.11.2004

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МАЕСТРО КАЦ ГО БАРАШЕ ЕЛИКСИРОТ
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.11.2004

Автор: Велика С. Серафимовска Категорија: критика
УМЕТНИЦИТЕ НА НИВО НА ЗАДАЧАТА
концерт на македонската филхармонија

Периодика: Дневник Датум: 28.01.2004

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
МУЗИЧКА ИЗВЕДБА БЕЗ КУЛМИНАЦИЈА
СИМФОНИСКИ КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 22.01.2003

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
НЕСЕКОЈДНЕВЕН УМЕТНИК СО ЧУДЕСНА БРАВУРОЗНОСТ
ВЕЧЕР НА ЧАЈКОВСКИ -СИМОН ТРПЧЕВСКИ -ПИЈАНО

Периодика: Дневник Датум: 25.06.2002

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ПРЕКРАСНА МУЗИЧКА ВЕЧЕР
кон „бетовеновата вечер“ на македонската филхармонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.12.2000

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВОЛШЕБНИК НА ВИОЛИНА
Кон концертот на македонската филхармонија, даниел рун - виолина, диригент патрик штруб

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.11.2000

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПРОМАШЕНА ЦЕЛ

Периодика: Вечер Датум: 10.05.1993